Plasmolifting

‘’…Mephistopheles: Sangele este un suc de o calitate rara…’’, , Goethe

Plasmolifting, asa numita terapie „Vampir” este o noua modalitate de terapie regenerativa a pielii prin injectarea locala a proprii plasme sanguine imbogatita cu trombocite. Acestea sunt proteine plasmatice care prin continutul bogat in factori de crestere ajuta la regenerarea pielii si parului.

Sangele venos recoltat de la pacient in eprubete speciale este imbogatit cu trombocite prin centrifugare apoi injectat cu ajutorul unor ace atraumatice la nivelul pielii.

Terapia nu se asociaza cu reactii imunologice, nu este toxica deoarece este vorba de produsul natural al corpului uman. Reactiile adverse sunt minime, exista riscul aparitiei de mici hematoame (vanatai) si usor eritem, care insa se remit in primele zile dupa tratament.

Plasmofifting-ul este indicat in imbunatatirea aspectului pielii imbatranite si deshidratate, reducerea ridurilor de expresie, tratamentul acneei, imbunatatirea aspectului cicatricelor postacneice, diferite tipuri de alopecii( lipsa parului), insa si sporirea densitatii parului.

Contraindicatii: boli maligne, hematologice, psihice si reactii alergice la anticoagulant, sarcina si alaptarea.

Text: Dr. Olariu Laura, Medic Specialist Dermato-Venerologie


Scrie întrebarea ta

Emailul tău nu va fi publicat. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii, iar răspunsul la întrebarea ta îl vei regăsi tot aici, scris ca răspuns la întrebarea adresată de tine. *